Home
Beelden
Slideshow
Sprookjestuin
Themakoffers
Kostuums
Houtworkshops

 

Houten beelden...

Beeldhouwen in hout is mijn passie. 

Hoe mooi is het om hout uit de natuur een tweede leven te geven en als het ware te 'bezielen'!

Beeldhouwen is voor mij zowel  fysiek als kunstzinnig een uitdaging. Het werkt voelt als een goede workout. Buiten werken met het mooiste natuurmateriaal. Beeldhouwen combineert mijn liefde voor sporten, mens en natuur.

 

...een spannend proces!

Beeldhouwen in hout is goed kijken wat er in het hout verstopt zit aan lijnen,noesten en gaten. Wat het hout laat zien moet samen  vallen met het idee en de vorm die je als vormgever ervan wilt maken. Als je in een boomstam werkt moet je ook het hout volgen.

Het is een voortdurend spel van aanpassing van de kunstenaar die de controle over de vorm probeert te krijgen en zijn idee wil opleggen en tegelijk het meegaan in wat is. Zo'n beetje als het leven zelf dus. Het is een spannend proces en de mogelijkheden van het hout en mogelijkheden van de vormgever bepalen samen het resultaat. Het eindresultaat is nooit helemaal voorspelbaar in dit levende materiaal, en precies dit maakt beeldhouwen in hout zo leuk. Het verveelt nooit!

Ik maak de houten beelden met veel plezier. De beelden maak ik in opdracht,voor exposities, familie-evenementen en verkoop.

Klik hier voor een slideshow van mijn beelden.

 

Reliëfs

Een tweede vorm om me uit te drukken in hout vind ik in het reliëf. In reliëf moet je uit 3cm dikte de illusie van een complete 3D voorstelling scheppen.

Het voegt de kunst van het ontwerpen, tekentechniek en beeldhouwtechniek samen. In reliëf kun je ook boeiende verhalen vertellen.

Hier rechts ziet u het tweede reliëf uit mijn serie 'circle of life': het leven van liefde, geboorte, opgroeien en dood, uitgesneden uit houten tafelbladen.

Het gezinsleven verbeeld, dat zich immers ook voor een belangrijk deel thuis afspeelt rondom de eettafel.

 

 

 

Beelden uit klei en brons

Ik maak houten beelden met veel plezier, maar voel me ook thuis in klei en brons. Ik maak kleimodellen als basis voor gegoten beelden. Het kleibeeld is geschikt om een mal, en later een gietmal van te maken.

Met de gietmal kan het uiteindelijke beeld naar believen worden uitgevoerd in beton, brons of kunststof met een 'bronslook' coating.

Een beeld maken in klei en daarna afgieten is een avontuur. Mooi is het als het beeld een verhaal vertelt, zoals bijvoorbeeld het borstbeeld voor de Tuin van Kapitein Rommel hiernaast.

Recent heb ik ook een beeld van een schelpenvisser (skulper) gemaakt, dat geplaatst is op het Skulpersplein in Bakkum. Hieronder zie je een foto en een filmpje ervan.

 

   

 

 

Ontwerpstudio Artkid
info@artkid.nl