Houtworkshops                                                  Agenda

 

Zelf wel eens willen werken met hout, maar die stap nog niet durven maken? Doe dan mee aan een ééndaagse workshop in het Glazen Houtlokaal in de bloemenkas op de grens van Egmond-Binnen en Bakkum-Noord. De data van de komende workshops staan hiernaast. Ook organiseren wij workshops op verzoek, bijvoorbeeld als leuk uitje met uw vrienden, familie of collega's. 

Alle workshops zijn inclusief koffie/thee, lunch materiaal en gebruik van gereedschap, Je kunt kiezen uit diverse workshops:


Workshop beeldhouwen in hout

De workshop is een kennismaking met het werken in hout met verschillende gereedschappen. Hakken met klopper en beitel of guts, het raspen en het gladschuren van het werkstuk. Er wordt voornamelijk gewerkt in lindehout, een zachte houtsoort, zeer aantrekkelijk voor beginners. Deze workshop kost €65,- per persoon.

Workshop lepelsnijden 

Lepelsnijden is een traditie die uit Scandinavië en Engeland is overgewaaid. Het lepelsnijden kent een grote enthousiaste community met lepelfeesten en workshops overal in Europa. De snijtechnieken zijn heel divers: een spatel, soeplepel, suikerlepeltje of theelepeltjes vragen allen om andere technieken. Deze workshop kost €65,- per persoon.

Workshop krukjes maken

Er bestaan al eeuwen oude technieken om  met vers hout te werken. Hout dat met de hand wordt gekloofd en gezaagd. Op een schaafbokje bewerk je de poten met het haalmes en een spookschaafje. Alles word met ouderwetse handtechnieken gemaakt zonder elektrisch gereedschap wat heden natuurlijk weer groen, modern en helemaal in is. Deze workshop kost €75,- per persoon.

  • zondag 25 februari:      Krukje maken               (9:30-16:30)     *
  • Zondag 10 maart:         Lepelsnijden                 (10;00-16:00)   VOL
  • Zondag 17 maart:         Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)
  • Zondag 24 maart:         Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)   VOL
  • Zaterdag 13 april:          Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)
  • Zaterdag 18 mei:           Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)   VOL
  • Zaterdag 15 juni:           Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)
  • Zaterdag 6 juli:               Beeldhouwen in hout (10:00-16:00)