Sprookjestuin

 Durf jij de reus van Klein Duimpje onder de voeten te kriebelen?

Kus jij de kikker?...en zal er een mooie prins te voorschijn komen?

En kun je ook de draak verslaan?

Zoek de kabouters en de trollen. Luister naar de verhalen van de Vertelheks. Zing mee met Roodkapje of kom griezelen in het Enge Bos.

De Sprookjestuin is een leuke belevenis voor jonge kinderen en hun (groot)ouders! 


Ontstaan

De Sprookjestuin is ontstaan in samenwerking met de Tuin van Kapitein Rommel, een natuur- en milieutuin, vlak tegenover station Castricum.
De sprookjesbeelden zijn gemaakt door Anja Jonker en Marije Samuels en gastkunstenaars.

Voor wie

Met de Sprookjestuin willen we een breder publiek interesseren en laten kennismaken met mooie natuuroases als de Tuin van Kapitein Rommel. De Sprookjestuin heeft een grote aantrekkingskracht op het publiek: we trekken met dit evenement in een week meer dan 1000 kinderen en evenzovele volwassenen! We organiseren de Sprookjestuin in Castricum elk jaar sinds 2010, en sinds 2013 ook in de Heemtuin in Zaandam.


Winstgevend evenement


De sprookjestuin is te huur. Omdat de sprookjestuin mobiel is kan ze overal worden opgebouwd. Dus we komen naar je toe in je eigen stads(speel)tuin of naar de kinderboerderij, school of buurttuin. We zijn in staat geweest zonder subsidie een mooi en winstgevend evenement neer te zetten. Met behulp van alle vrijwilligers en veel inzet wordt er geld verdiend voor hun organisatie: voor tuin of (speeltuin)vereniging en/of een gekozen goed doel.

In een tijd waarin deze bijzondere tuinen het vaak met weinig tot geen subsidie moeten doen kan dat een welkome aanvulling zijn. Vooral trek je veel publiek wat gepaard gaat met veel positieve aandacht van de omgeving een leuke kennismaking en publiciteit voor jouw stek.

We hebben inmiddels meer dan 30 sprookjes ontwikkeld, alle met leuke opdrachten en spelletjes. Voor kleinere of korte evenementen kunnen we hier een selectie uit maken.


Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op of bekijk onderstaand filmpje
.